Skip Navigation Links
Live
Lajmet
Programi
YouTube
Emisionet
Horoskopi
Kalendari
Kontakt
Sherbimet
Per ne
English
Login
 
 
Lajmet lokale
 
Në Prizren u mbajt konferenca "Bashkëpunimi turistik Kosovë-Shqipëri-Maqedoni"
29.05.2015
Në pjesën e parë të konferencës janë ndarë përvojat e promovimit turistik nga vendet pjesëmarrëse bashkë me iniciativat e bashkëpunimit rajonal. Përfaqësuesja e UNDP-së në këtë konferencë, Teuta Purrini- Xhabali, tha se turizimi është ndër sektorët me potencial të jashtëzakonshëm zhvillimor në Kosovë. Zonja Purrini – Xhabali, tha se organizata që e përfaqëson   ajo përmes projektit “ Ndihmë tregtisë” është duke i ndihmuar në masë të 850 biznese dhe 130 fermerë në ngritje të kapaciteteve dhe me trajnime dhe këshilla të nevojshme, duke shtuar se ne jemi të interesuar tha ajo,që të ngrisim oferta për organizma rajonal që merren me turziëm..
Valbone Dushi, nga Divizioni i Turizmit pranë MTI-së, tha se ministria është duke punuar me të gjitha kapacitetet në promovimin e pakove të përbashkëta turistike , sepse ky sektor vijoi ajo, promovon edhe vlerat e shumta që ka vendi ynë...
Pjesë e kësaj konference ishte edhe drejtori i Turizmit në Prizren, Mensur Bytyçi,i cili tha se ky dikaster është duke u angazhuar në krijimin e kapaciteteve reale për promovimin e këtij sektori i cili në regjionin e Prizrenit ka një potencial të jashtëzakonshëm, duke shprehur gatishmëri edhe për bashkëpunim ndërkufitar dhe me institucione të ndryshme...
Ndërkaq, në emër të organizatorit ka folur Kreshnik Basha, i cili në mes tjerash tha se ndër angazhimet konkrete të “ Ec ma ndryshe” ka qenë publikimi i shumë materialeve propaganduese për të joshur sa më shumë vizitorë në komunat e regjionit të Prizrenit...
Në pjesën e dytë të konferencës, është punuar në grupe tematike, përmes të cilëve synohet nxitja e partneriteteve mes operatorëve turistik nga tre shtetet pjesëmarrëse. Pjesë e diskutimeve në grupet tematike ishin produktet rajonale turistike, me fokus në guidat e përbashkëta turistike.Projekti ““Zhvillimi rajonal përmes turizmit kulturor në Prizren” zbatohet në Komunën e Prizrenit, me një shtrirje të përzgjedhur edhe në komunat tjera të rajonit (Dragash, Rahovec, Mamushë, Malishevë dhe Suharekë). Objektivi i përgjithshëm i projektit është t’i mbështesë përpjekjet për zhvillim ekonomik lokal dhe rajonal në Rajonin Ekonomik Jug duke strukturuar dhe pasuruar ofertën kulturore turistike të rajonit nëpërmjet produkteve dhe shërbimeve të reja dhe unike.
 
 
Ndahet nga jeta komandanti i Ujqërve të Sharrit – Zahadin Krasniqi
29.05.2015
Sot ka ndërruar jetë, Zahadin Krasniqi, komandant i Kompanisë “Ujqit e Sharrit”, e cila vepronte në kuadër të Brigadës 138 të UÇK-së “Agim Ramadani”.
Me pikëllim të thelë është publikuar lajmi nga miqtë dhe bashkëluftëtarët e të ndjerit, si dhe nga qytetarët opojanë, për të cilët komandant Krasniqi ka qenë sinonim i trimërisë dhe guximit për t’i rezistuar armikut.

Varrimi i të ndjerit bëhet sot, pas namazit të pasdites, në fshatin e tij të lindjes – Brezne, në krahinën e Opojës së Dragashit.
 
 
Bresa e Dida propozojnë që Klinton dhe Merkel, të shpallen Qytetarë Nderi të Prizrenit
29.05.2015
Kuvendarët Naser Bresa (AKR) dhe Azzam Dida(PD) kanë propozuar që për nder të festave të qershorit, Angela Merkel dhe Hilari Klinton të shpallen Qytetarë Nderi të Prizrenit.

Bresa dhe Dida thonë se Merkel dhe Klinton do të pasuronin festat e këtij muaj në këtë qytet.

“Këto dy figura të politikës kanë kontribuar në ndërtimin e shtetit të Kosovës”, tha Bresa.

Ai ka ftuar kolegët e tjerë që të mbështesin këtë propozim.

“Shpresojmë se ky propozim do të vlerësohet dhe do të marrë dritën e gjelbër nga Komuna e Prizrenit”./
 
 
Në Degën e AAK-së po mbahet procesi i brendshëm zgjedhor
29.05.2015
Dega e AAK-së në Prizren ditë më parë ka nisur procesin zgjedhor brenda Degës dhe deri më tani janë mbajtur Kuvendet në tetë nëndegë, në të cilat janë zgjedhur strukturat e reja udhëheqëse. Zyrtari i Degës së AAK-së në Prizren, Ilir Baldedaj, për Televizionin Opinion thotë se AAK, është në vlugun e zgjedhjeve përbrenda Degës dhe vërehet një rritje e pjesëmarrësve në kuvendet e nëndegëve.
Baldedaj njofton se Kuvendet nëpër nëndegë planifikohet të mbahen deri në fund të muajit qershor kur pritet të organizohet Kuvendi zgjedhor i Degës së AAK-së në Prizren.
Në Kuvendin e Degës në Degën e AAK-së në Prizren besohet se do të ketë më shumë se një kandidatë, edhe pse ende nuk ka paraqitje publike të kandidaturave.
Kryetari aktual i AAK-së në Prizren, Lulzim Kabashi pritet ta kërkoj edhe një mandat, ndërsa sipas Baldedajt nuk përjashtohet mundësia që të ketë edhe kandidatë të tjerë.
 
 
Organozhet jave e distrofise muskulare
29.05.2015
Me rastin e shënimit tradicional të javës së distrofisë muskulore, Organizata e Personave me Distrofi Muskulore e Kosovës , nesër në sheshin “Shatërvan”duke filluar nga ora 12, do të organizoj disa aktivitete. Drejtoresha ekzekutive e OPDMK-së, Antigona Shestan, njofton se tashmë janë bërë të gjitha parapërgatitjet e nevojshme për organizimin e aktiviteteve për nderë të kësaj jave, e cila ka për synim sensibilizimin e opinionit rreth vështirësive që hasin personat e prekur nga distrofia muskulare. Në kuadër të aktiviteteve të parapara janë, ekspozita e punimeve të personave me distrofi muskulore, lëshimi i pëllumbave me porosi paqeje ndërnjerëzore nga sheshi, si dhe mbajtja e krosit sportiv…
 
 
Lajmet
  
Lajmet lokale
  
Lajmet nga vendi
  
Lajmet nga rajoni
  
Lajmet nga bota
 
Kronika e zezë
 
Sport
 
Kulturë
 
Magazina
 
Teknologji
 
Ekonomi
 
Opinione
  

Adresa e Televizionit

TELEVIZIONI OPINION
Lagja Bazhdarhane
Rruga Nena Tereze pn. kati 3
Prizren, Kosove 20000
Tel: +381 29/631-310
Mob: +377 44/800-860; +377 44/243-336

Sonte në program
08:00Mirmengjesi opinion
10:04Festival
12:38Film i vizatuar
13:00Muzikë argëtuese
14:00Panorama sportive ( R )
14:46Muzikë e huaj
15:00Dokumentar
16:00Muzikë popullore
17:00Harku ( R )
18:00Kamera fshehur
19:00Personazh
20:00Lajmet 1
20:30Festival
23:00Lajmet 2
23:26Film artistik
01:30Lajmet 3

Publicitet
 
 


 
     
  Copyright © 2014 TV-OPINION