Skip Navigation Links
Live
Lajmet
Programi
Video
Emisionet
Horoskopi
Kalendari
Kontakt
Sherbimet
Per ne
English
Login
 
 
Kalendari ditor: e mërkurë 21.02.2018

KALENDARI HISTORIK
21 shkurti është dita e pesëdhjetedytë e Kalendarit Gregorian dhe mbeten 313 ditë deri fundi i vitit.

NGJARJET:


1272 - U themelua Mbretëria e Arbërisë
1440 - U formua Konfederata Prusiane.
1842 - John Greenough fitoi patentën e parë për makinën për qepje.
1848 - Karl Marx dhe Friedrich Engels publikuan Manifestin Komunist
1878 - Libri i parë me numra telefonik u paraqit në New Haven, Connecticut.
1916 - Lufta e Parë Botërore: në Verdun, fillon lufta në mes gjermanëve dhe francezëve që merret si fillim i Luftës I Botërore.
1936 - Demonstrata e bukës shpërtheu në Korçë, e cila në historinë tonë ka hyrë si një nga revoltat më të medha popullore.
1945 - vritet Shaban Polluzhae Mehmet Gradica.
1948 - U inkorporua NASCAR.
1953 - Francis Crick dhe James D. Watson zbuluan strukturën e molekulave të ADN-së.
1958 - Gamal ?bdel Naser është zgjedhur për kryetarë tw parë së Republikës së Bashkuar Arabe, federatës së Egjyptit dhe Sirisë.
1965 - Malcolm X u vra në Audubon Ballroom në New York City nga anëtarët e organizatës Kombi Islam.
1974 - Në Kuvendin e RSFJ është aprovuar Kushtetuta e re. Kosova shpallet Krahinë Socialiste Autonome.
1975 - U burgosën ish gjenerali amerikan John N. Mitchell dhe ish punëtorët e Shtëpisë së Bardhë H. R. Haldeman dhe John Ehrlichman..
2008 - Estonia, Italia, Danimarka dhe Luksemburgu e njohën Kosovën si shtet i pavarur.

LINDJET:

1728 - Peter III, perandor rus
1832 - Haxhi Zeka, luftëtar shqiptar
1914 - Andrea Varfi, shkrimtar shqiptar
1946 - Anthony Daniels, aktor anglez
1955 - Allen Grammer, aktor amerikan
1962 - Artur Gorishti, aktor dhe regjisor shqiptar
1987 - Ellen Page, aktore kanadeze

VDEKJET:

1072 - Shën Pjetër Damiani, kardinal i kishës katolike
1513 - Papa Julius II (l. 1443)
1730 - Papa Benedict XIII (l. 1649)
1945 - Shaban Polluzha luftëtar nga Drenica në Luftën e II Botërore


Sonte në program
08:06Film i animuar
09:01Muzikë popullore
10:07Muzikë popullore
11:06Muzikë argëtuese
12:05Dokumentar
13:00Muzikë e huaj
14:00E bukur e moderne
15:00Panorama sportive
16:00Muzikë popullore
18:32Kamera fshehur
19:02Film i vizatuar
19:32Në shoqëri me...
20:02Lajmet 1
20:33Kamera fshehur
21:00Relax
22:00Muzikë argëtuese
22:30Lajmet 2
23:00Muzikë popullore
00:00Lajmet 3

Publicitet
 
 
 
     
  Copyright © 2017 TV-OPINION Developed by Ensoft