Skip Navigation Links
Lajmet
Shpallje
Programi
Video
Emisionet
Horoskopi
Kalendari
Kontakt
Sherbimet
Per ne
English
Login
 
 
Lajmet lokale
 
U mbajt mbledhja e 11 e Kuvendit Komunal në Prizren
30.10.2014
 Në mbledhjen e Kuvendit Komunal që ka zgjatur deri në orët e pasdites janë shqyrtuar 15 pika të rednit të ditës. Pas shqyrtimit të procesverbalit dhe miratimit tërendit të ditës, si zakonisht në Mbledhjet e Kuvendit Komunal, anëtarët e Kuvendit shtruan pyetje për zyrtarët komunal të drejtorive të caktuara, e me çrast ashtu siq shprehen kuvendarët paraqiten shqetsimet e qytetarëve. Në këtë senacë u paraqit raporti rreth realizimit të buxhetit komunal për periudhën janar qershor. Së pari zyrtari I Drejtorisë për ekonomi dhe financa paraqiti raportin e më pas gjatë hapjesë së debatit opozita shprehu shqtesimin sido os për hargjimet e luksit. Në këtë mbledhje gjithashtu u u shqyrtua plani komunal për efiqiencë të energjisë elektrike, u shqurtua propozim vendimi për themelimin, kompetencat dhe emërimin e Këshillit për fshatin Zym të Hasit. Në këtë mbledhje para kuvendarëve gjithashtu u dha një raport  I Punës së Këshillit për trashëgimi Kulturore të qendrës historike të Prizrenit, u shqyrtua propozim vendimi për themelimin e komitetit për banim si dhe raporti  si dhe u debatua për parkingjet dhe kompanitë e marimangave. Seanca u transmetua drejtëpërdrejt në televizionin Opinion.
 
 
Inspektorët e Komunës së Prizrenit kontrollojnë lokalet që merren me përgatitjen e gjërave ushqimore
30.10.2014
 Për të parën herë inspektorët e Komunës së Prizrenit, ata sanitarë dhe veterinarë të Prizrenit po e bëjnë matjen e vajit nëpër lokalet hoteliere të qytetit me theks të veçantë restorante ku edhe përgatitja e ushqimit është permanente. Kryeinspektori prizrenas, Bedri Bytyqi tha se kjo nismë është ndërmarrë me qëllim të ruajtjes së jetëve të njerëzve.“Inspektorët janë çdo ditë në aktivitetet e tyre ditore, ku edhe po e bëjnë kontrollin e të gjitha restoranteve. Ne për herë të parë kemi përdor një standard uniform për restorantet dhe lokalet tjera që merren me përgatitjen e gjërave ushqimore, kemi matur vajin ushqyes në nivel komune . Kjo për faktin se vaji sa herë që përdoret për ushqim duke ngrohur dhe ftohur është më i rrezikshëm për shëndetin, pra humb substancat ushqyese dhe shndërrohet në substancë kancerogjene”,. Pas këtij aksioni të inspektorateve të ndërmarrë këtyre ditëve, Bytyqi dha edhe një garanci të fortë për konsumatorët.
“Ne këtë rend jemi duke e mbajtur prandaj edhe garantojë qytetarët e komunës së Prizrenit se restorantet dhe lokalet hoteliere ofrojnë ushqim cilësor dhe kualitativ”, nënvizoi ai.
 
 
Vataj priti në një vizitë një delegacion nga Universiteti i Bujqësisë nga Tirana
30.10.2014
 Rektori i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr. Ramë Vataj,   ka pritur në një takim një delegacion nga Universiteti Bujqësor i Tiranës.
Rektori Vataj theksoi se në kuadër të shteteve të rajonit prioritet do t’i jep bashkëpunimit me universitetit e Shqipërisë, duke spikatur se është në interes të dy vendeve që ndajnë një kulturë dhe traditë, si vëllezër. Ai gjithashtu theksoi se prioritet për bashkëpunim do të kenë edhe shtetet amë të etnive që janë në Prizren dhe që janë pjesë e universitetit dhe që nuk dallohen për nga trajtimi në çdo aspekt, sepse Prizreni është qendër e kulturës, e traditës dhe e tolerancës në mes të grupeve etnike dhe kulturave të ndryshme. Temë bosht e diskutimit në këtë takim ishte mundësia e konkretizimit të bashkëpunimit në mes të dy universiteteve, pasi që kohë më parë është nënshkruar një memorandum për bashkëpunim. Përfaqësuesit e Universitetit Bujqësor të Tiranës theksuan se programet që ata ofrojnë janë kompatibile me universitetet evropiane dhe se është një lehtësim për tu akredituar edhe në Kosovë, duke ditur faktin që kërkohet nga Agjencioni për Akreditim që programet e reja të jenë kompatibile me ato që ofrohen në shtetet e Bashkimit Evropian. Prof. Dr. Ramë Vataj, rektor i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, të enjten ka mbajtur një takim informues me anëtarët e Senatit të këtij universiteti. Rektori Vataj me këtë rast u zotua se do të fuqizojë rolin e Senatit në Universitet, sidomos rreth zhvillimit dhe zgjerimit me programe të reja në lëmit e caktuara, ku do të ketë rolë vendimtar ky organ vendimmarrës i universitetit.
 
 
Klubi Liria e Prizrenit nen menaxhim te Kuvendit Komunal
30.10.2014
 Shqyrtimi i propozimvendimit për ndryshimin dhe plotësimin e vendimit të Kuvendit Komunal mbi marrjen në menaxhim të Klubit Futbollistik Liria të Prizrenit, u shqyrtua si pikë e rendit të ditës në mbledhjen e Kuvendit Komunal të Prizrenit. Më në fund pritet që të mblidhet  Kuvendi I Klubit Futbollistik Liria I cili do t’I zgjedh organet drejtuese të Klubit. Kjo nismë e cila ëhstë dasht të ndërmerret shumë më heret, e në të cilën opozita gjatë mbledhjes shprehu dyshimet e saj, pritet që sportistët t’I vë në krye të kësaj skuadre futbollistike me nam në futbollin e Kosovës. Që kjo të ndodh, Kuvendi Komunal vendosi që me organizimin e Kuvendit të merret drejtoria për Kulturë Rini e Sport së bashku me komisionin e Kuvendit Komunal që merret me objektete kulturore e sportive të komunës së Prizrenit.  
 
 
Avokati merr gjobë në gjykimin e zyrtarëve të Drejtorisë së Arsimit në Prizren
30.10.2014
 Avokati Ramë Gashi që në gjykimin kundër tre zyrtarëve komunalë prizrenas dhe një biznesmeni, mbron pronarin e Kompanisë “Rikoh”, është gjobitur me 500 euro gjobë nga gjykata, për fyerje të prokurores së rastit.

Të martën teksa po dëshmonte Jahja Baca që ishte anëtar komisioni në tenderin për furnizimin me aparate fotokopjuese të shkollave në Prizren, Ramë Gashi, mbrojtësi i Sami Makollit pronarit të firmës “Ricoh” ia prezantoi dëshmitarit ofertën e kësaj kompanie, të cilën nuk e kishte as prokurorja, as trupi gjykues.

Kompania “Rikoh” fitoi këtë tender të shpallur nga Komuna e Prizrenit në vitin 2009, ndërsa njëri nga të akuzuarit e këtij procesi gjyqësor është edhe pronari i saj, bashkë me tre zyrtarë komunalë, mes tyre edhe drejtori i Arsimit Nexhat Çoçaj.

Edhe pse Ramë Gashit iu tërhoq disa herë vërejtja nga trupi gjykues se po sillet keq në gjykatore, mbrojtësi i pronarit të Kompanisë “Rikoh” e quajti manipuluese prokuroren e rastit, duke e fyer para trupit gjykues.

Ky trup vendosi që ta dënojë me gjobë avokatin për këtë gjë.

“…dhe i drejtohet prokurores së shtetit si manipuluese, gjë e cila nuk është në kodin profesional, me këtë arsye trupi gjykues merr aktvendim-avokati mbrojtës do të dënohet me 500 euro dënim për fjalët e shprehura ndaj prokurores së shtetit”, tha Xheladin Osmani, kryetar i trupit gjykues.

Avokati Gashi në fund të seancës i kërkoi falje trupit gjykues për fjalët që përdori, por jo edhe prokurores të cilës ia drejtoi ato.

Prokurorja Ervehe Gashi paralajmëroi padi private ndaj avokatit për fyerjet që prej tij iu bënë në seancë.

Përveç Bacajt të martën dëshmuan edhe Florim Metaj e Riza Blakaj. Metaj në kohën e tenderit të aparateve fotokopjuese ishte drejtor i Arsimit në Prizren, ndërsa Blakaj është një ekspert ekonomik i propozuar nga mbrojtja.

Metaj pranoi se vetë ishte iniciator i blerjes së aparateve për fotokopje, por nuk e dinte nëse ato ishin shpërndarë nëpër shkollat e Prizrenit, ndërsa shtoi se kishte fjalë për keqpërdorime.

“Janë shpërndarë kinse aparatet, por kanë rrjedhë edhe dyshime rreth atyre aparateve”, tha Metaj.

Metaj, tha se nuk e ka lajmëruar rreth dyshimet për parregullsi Nexhat Çoçajn që në atë kohë ishte koordinator në Drejtorinë e Arsimit në Prizren. Edhe Jahja Bacaj e tha të njëjtën gjë.

Riza Blakaj, ekspert i ekonomisë i thirrur në gjykatë nga mbrojtja, e nxori me humbje nga tenderi i makinave fotokopjuese Kompaninë “Rikoh”. Të kundërtën e kishte bërë ekspertiza e prokurorisë, sipas së cilës e dëmtuar nga kjo kontratë ishte Komuna e Prizrenit.

Prokuroria humbjet e komunës i vlerësonte 3 mijë e 600 euro, ndërsa Blakaj tha në gjykatë se kompania është dëmtuar për 4 mijë e 200 euro.

Kjo rrethanë e re e shtyu prokuroren të kërkojë superekspertizë, të cilën gjë e miratoi gjykata. Aktakuza thotë se më 3 nëntor 2009 kompania “Rikoh” mori 18 mijë euro për makinat fotokopjuese me të cilat furnizoi shkollat e Prizrenit.

Dokumentin që ia jepte këto para kompanisë e nënshkroi tash i akuzuari Nexhat Çoçaj, edhe pse duhej ta nënshkruante drejtori i këtij projekti Florim Metaj.

Në këtë proces gjyqësor Nexhat Çoçaj, Nezir Osmani dhe Gëzim Gërgi akuzohen se nga data 28 shtator 2009 e deri më 03 nëntor 2009, duke shfrytëzuar pozitat si zyrtarë komunalë me dijeni shkelin Ligin e Prokurimit Publik, për t’i krijuar dobi pasurore tjetrit.

Nezir Osmani atëherë ishte zyrtar për Financa në Drejtorinë e Arsimit, ndërsa Gëzim Gërgi menaxher i teknologjisë informative në këtë drejtori.

Aparatet fotokopjuese sipas aktakuzës nuk mund të fotokopjonin dokumente të formatit A3, por vetëm të atyre A4 dhe A5.

Sami Makolli, pronari i Kompanisë “Rikoh” akuzohet për keqpërdorim të autorizimeve ekonomike.

Seanca është shtyrë për kohë të pacaktuar, derisa gjykata ta marrë me shkrim raportin e superekspertizës./Kallxo.com/

 
 
Lajmet
  
Lajmet lokale
  
Lajmet nga vendi
  
Lajmet nga rajoni
  
Lajmet nga bota
 
Kronika e zezë
 
Sport
 
Kulturë
 
Magazina
 
Teknologji
 
Ekonomi
  

Sonte në program
08:00Mirmengjesi opinion
10:04Muzikë argëtuese
11:04Dokumentar
12:04Film i vizatuar
13:00Muzikë për fëmijë
14:00Kamera fshehur
14:30Muzikë e huaj
15:06Prodhimi ynë, pasuria jonë ( R )
16:00Televizioni muzikorë
17:06Film artistik
18:58Kamera fshehur
19:26Në shoqëri me...
20:00Lajmet 1
20:30Muzikë popullore
21:06Kontakt
22:06Muzikë e huaj
22:30Lajmet 2
22:56Film artistik
00:48Lajmet 3
01:08Muzikë argëtuese

Publicitet
 
 


 
     
  Copyright © 2014 TV-OPINION